0113-561127 info@wifixpert.nl
Selecteer een pagina

Voor elk WiFi probleem is er een oplossing!

 

WiFi problemen kunnen op verschillende manieren worden opgelost. Daarbij is het van belang dat er goed geïnventariseerd wordt wat het probleem is, waardoor het wordt veroorzaakt en wat uw verwachting is van de WiFi verbinding.
Een jong gezin met gamende kinderen en Netflix kijkende ouders hebben nu eenmaal een andere behoefte dan iemand die internet enkel gebruikt om te e-mailen en wat dingen op te zoeken.
Daarnaast is ook de ruimte waarin WiFi beschikbaar moet worden gemaakt van groot belang. Een gelijkvloers appartement van 40m2 is eenvoudiger volledig van WiFi te voorzien dan een moderne woning van 2 verdiepingen.
Door onze ervaring kunnen wij snel inschatten welke oplossing de meest geschikte is voor uw situatie. Wij laten graag in het kort onze ‘gereedschapskist’ aan u zien.

Aanpassen instellingen

Vaak is het aanpassen van de instellingen van de gebruikte router een goede oplossing om storingen met de WiFi verbinding op te lossen. Met onze speciale software krijgen wij een perfect beeld van eventueel storende factoren. Wij hebben kennis van de meest gebruikte routers, met name van Zeelandnet en KPN. Omdat wij veelvuldig contact hebben met de service afdelingen van de meeste internetproviders kunnen wij snel schakelen en weten we welke vragen we moeten stellen.

Verplaatsen router

Een router wordt vaak geplaatst in de meterkast. Dat is op zich een logische plaats aangezien daar het internetsignaal over het algemeen binnenkomt. Toch is deze plaats verre van ideaal aangezien het signaal vaak wordt verstoord door andere apparatuur, elektrische leidingen, etc. Daarnaast vinden we de meterkast in de regel in een hoek van het huis. Het wat meer centraal plaatsen van de WiFi router heeft vaak een prima resultaat. Helaas is het verplaatsen van de router niet altijd mogelijk.

WiFi versterker

Een WiFi versterker kan voor sommige WiFi problemen een prima oplossing zijn. Met name in situaties waar er op plaatsen in het huis een zogeheten ‘blind spot’ is kan een versterker dit oplossen. Hierbij moet worden opgemerkt dat voor mensen die de snelheid van de internetverbinding echt ten volle willen gebruiken deze oplossing vaak niet toereikend is. Ook is het bereik meestal niet voldoende om een 2e verdieping van WiFi te voorzien. Een juiste plaatsing van een WiFi versterker is zoals bij de meeste oplossing van groot belang voor de effectiviteit. Een WiFi versterker is een prijsvriendelijke oplossing, voor rond de € 35,- zijn er al prima werkende versterkers te koop.

Powerline adapters

Een vaste computer op zolder maar geen internetverbinding? Een Powerline adapter kan dan een uitkomst zijn. Via het stroomnet wordt het internetsignaal door het hele huis beschikbaar gemaakt. De ervaring leert wel dat zodra de zender en ontvanger op een andere groep zitten de snelheid minder wordt. Met name dus geschikt voor situaties waar snelheid wat minder belangrijk is.
De Powerline adapters zijn er met en zonder WiFi zender en verkrijgbaar vanaf ongeveer € 50,- per set.

Router vervangen

U heeft een abonnement bij uw internetprovider en daarbij kreeg u een modem/router. De WiFi kwaliteit van de meeste apparaten is vaak niet genoeg uw hele huis van signaal te voorzien. Daarnaast komt het helaas voor dat het WiFi signaal van bijvoorbeeld de KPN Experiabox regelmatig wegvalt. Een oplossing kan dan zijn het routergedeelte te vervangen door een eigen router. Moderne routers hebben een veel beter bereik en bieden daarnaast allerlei nuttige faciliteiten. Wij willen met name de beveiligingsopties van de wat duurdere routers niet onvernoemd laten, deze zijn volgens ons alleen al de prijs waard.
Een goede router met moderne techniek en een prima bereik is te koop vanaf ongeveer € 65,-. Geef je iets meer uit dan zitten er ook nog een allerlei nuttige opties op.

Extra Access Point

Een mooie oplossing om een goede WiFi dekking te krijgen is het installeren van een extra access point. Wij gebruiken hiervoor de semi-professionele access points van het merk Ubiquiti. Door het uitgebreide assortiment is er altijd een passend model te krijgen. Daarnaast ondersteunen deze access points Power over Ethernet waardoor er geen aparte voeding bij nodig is. Dit vergroot de mogelijkheden tot plaatsing aanzienlijk. Een ander voordeel is dat meerdere access point als één groot WiFi netwerk kunnen worden geconfigureerd.
Ubiquiti beschikt over zeer goede management software. We zetten het merk daarom graag in bij onze zakelijke klanten maar het is ook prima geschikt voor particulieren die geld over hebben voor een kwaliteitsoplossing. Verkrijgbaar vanaf ongeveer € 85,- .

WiFi mesh router

De ultieme oplossing voor thuisgebruik durven wij dit wel te noemen. Een systeem bestaande uit 3 WiFi access points die samenwerken in één groot WiFi netwerk. De access point kunnen draadloos met elkaar communiceren maar ook via een netwerkkabel. Dat laatste levert natuurlijk de beste prestaties maar ook draadloos zal in de meeste gevallen een prima snelheid opleveren.
Wij hebben het voordeligste WiFi mesh systeem onlangs getest en dat gaf prima resultaten. Verkrijgbaar vanaf € 259,- en wij hebben het in onze ‘gereedschapskist’ .

Accessoires

Natuurlijk neemt de WiFi Xpert de accessoires mee die mogelijk nodig zijn om uw WiFi probleem op te lossen.
Met name wat oudere computers zijn dikwijls nog voorzien van verouderde WiFi adapters. Deze ondersteunen bijvoorbeeld de 5Ghz band nog niet waardoor de snelheid achterblijft en het moeilijker is een vrij kanaal te gebruiken.
Ook hebben we verschillende lengtes netwerkkabel bij ons zodat we eenvoudig verschillende plaatsen voor de apparatuur kunnen testen.

Over ons

WiFi Xpert is gespecialiseerd in het installeren van nieuwe en optimaliseren van WiFi netwerken. Wij bedienen particulier, bedrijf en instellingen. Ook voor outdoor WiFi-oplossingen kunt u bij ons terecht.

Contactgegevens

Wifi Xpert
Paardebloemstraat 8
4451 TH  Heinkenszand

t. 0113-561127
e. info@wifixpert.nl
fb. /Wifi-Xpert