0113-561127 info@wifixpert.nl
Selecteer een pagina

Bron: www.techzine.nl  Draadloze netwerken wereldwijd worden straks voorzien van een broodnodige update van de veiligheidsmaatregelen. De WPA2-standaard, waarmee al ruim twee decennia zo’n beetje alle draadloze apparaten beveiligd worden, zal binnenkort vervangen worden door een nieuwe standaard.

De Wi-Fi Alliance, waarin bedrijven als Microsoft en Qualcomm plaatsnemen, heeft dat vandaag bekend gemaakt. De bedoeling is om WPA3 zo snel mogelijk te lanceren, waarbij een belangrijk probleem dat aan de basis van WPA2 lag opgelost kan worden. Daarvoor moeten er overigens wel nog een aantal definitieve afspraken gemaakt worden.

Een van de belangrijkste verbeteringen die behaald worden met WPA3, is een veelvoorkomend veiligheidsprobleem van open wifi-netwerken. Die bevinden zich zo’n beetje overal, in cafés, vliegvelden en de trein. Dat is heel handig en gemakkelijk, maar de open netwerken maken het voor iedereen op hetzelfde netwerk mogelijk om data verzonden vanaf andere apparaten in te zien.

Lees meer…