0113-561127 info@wifixpert.nl
Selecteer een pagina

Bron: PCMWEB.NL   Hoe sterk moet je inboeten op snelheid en features als je aankoopbudget voor een router beperkt is is? We hebben zeven van de beste goedkope routers van merken als Netgear, Asus en AVM voor je getest om daar achter te komen.

oor een topmodel wifi-router betaal je soms tot wel 400 euro of méér. Dat betreft dan apparaten met meerdere antennes en ondersteuning voor meerdere zend- en ontvangstkanalen, die de nieuwste technieken gebruiken om zo hoog mogelijke draadloze doorvoersnelheden te bereiken en die beschikken over krachtige cpu’s en massa’s ram.

Al die kracht kan nuttig zijn in een omgeving met heel veel draadloze apparaten die veelvuldig tegelijkertijd gebruikmaken van het netwerk. In veel situaties is al die draadloze netwerkkracht echter overkill. De meeste laptops, smartphones, tablets en streamers hebben immers maar één of twee zend- en ontvangstantennes en een router met meer zend- en ontvangstkanalen helpt dan niet.

Zulke krachtige wifi-routers kunnen uiteraard tegelijkertijd wel méér draadloze apparaten bedienen dan een exemplaar met minder ‘streams’ en een zwakkere processor. Maar in een situatie waar er typisch slechts een handvol draadloze apparaten tegelijk actief is, volstaat een minder krachtige, goedkopere router. Denk aan een klein kantoor, kleine woning, appartement, studentenkamer, of bijgebouw.

Lees meer op PCMWEB.NL